9 Ocak 2008 Çarşamba

Die Zauberflote - Sihirli Flüt

1. Sağlık: Astım hastası ve alerjisi olanlar kesinlikle gitmesin. Duman/sis makinesi “fıss”layıp ortamı dumana çevirip, o dumanlar seyircilere geldikçe, nefessiz kalındı. Bolca öksürüldü. Sanki alındığından beri kullanılmamış makine, tozlanmış. Bastıkça, içindeki tozlar yanıyor gibi bir koku vardı. Dumanın tadı toprağa benziyordu. Ayrıca o "fıss" sesi orkestra ile mükemmel uyumlu!

2. Elektrik kesintisi: Papageno'nun aryasında ve sonra quintett'te olmak üzere 3 kere elektrik kesintisi yaşandı. Oyuncular ellerinden gelen gayreti göstererek az hata yaptılar. Elektrik problemi orkestra çukurunda da yaşandı. Ezbere çalma denendi, ama istenilen sonuç alınamadı.

3. Senkronize: Işıkların geldiği zamanda ise üst yazılar gelemedi. Üst yazı geldikçe elektrikler kesildi. 2. perdenin sonlarına doğru ışıklar ve üst yazı anca senkronize oldu. Ama güzelim operadan tek kelime anlamamış olduk. (Aslında üst yazıya bakarken oyunu kaçırıyor insan ama neyse...) Ama ışıklar genel olarak görüntü ile senkronize olamadı.

4. Dekor: Parasızlıktan olsa gerek minimalist modernist etkilere yönelinmiş, ve fakat bildiğiniz olmamış. O beyaz kapı, pencereler niye vardı hala anlayamıyorum. Anlamak da istemiyorum. Korkunç dekorun ardından, canlı dekor olarak kedi geçti.

5. Kostüm: Çok söylenecek söz var ama tek bir soru ile geçeceğim: Neden rahipler budist turuncusu renginde semazen kıyafeti giyiyordu? Asteriks kıyafetlilerden bahsetmiyorum bile... Veyahut, Prensesin spora giderkenki kıyafetiyle kaçırıldığından da...

6. Dil: Diyaloglar Türkçe, parçalar Almanca idi. Sebebi bilinmemekte. Çalışmasa da madem üst yazı var, neden tümü Almanca olmamakta? Sorular soruları doğurmakta.

7. Ha bi de Papagena, neden Aysel Gürel kostümü giymişti? Ek olarak, benim bildiğim Papageno aşağıdaki gibidir. Dün akşamki de neydi öyle?


8. Markus Baisch, selamlamayı elektrik kesintisine gönderme olarak elinde fenerle yaptı.

9. AKM’de O – 42 en güzel yer.

1 comments:

Vahid

gözlerine pamuk tıkıyacaktın, bir daha öyle yap

jqfox

  © Blogger template 'Minimalist E' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP