19 Ocak 2010 Salı

Ankara'da hayat biraz yavaş...

Ankara ile tanışalı benim için 1 yıl. Geldiğim ilk seferden beri sevecek bir yanını bulamadım. Çok da gezmişliğim hiç olmadı aslında. Sıhhiye, Kızılay, Tren İstasyonu çevresi...

Bu sefer biraz daha bilgilendim, sanıyorum ki. Altındağ, Dışkapı, Ulus, Kızılay, Ayrancı, Bahçelievler gibi farklı mahallelere gitme fırsatı yakaladım. Tek günlük gezime bir de Gaziosapaşa'yı sokabilseydim, farklı Ankara kitleleri ile dolu bir gün geçirmiş olmanın uç noktasını yaşardım. Kısmet bir daha ki sefere.

1 yıldan beri dikkat ettiğim garip bir şey var ki, Ankaray, Metro hatlarındaki ve vagonlarındaki billboard'ların hepsi boş. Rekvlamveeren istina markalar ise hep yerel küçük markalar. Sanki billboard'a reklam vermenin manası, o kadar kötüyüz, bilinmiyoruz ve satamıyoruz ki buraya reklam verdik gibi...

Boş billboard'lara bari fotoğraf, resim sergileri gibi bir görsel şölen ile dolsun istiyor insan. En azından boşlukların doldurulmasını, bu kadar gri ve düzenli olan bu kentin biraz renklenmesini istiyor gözler.

Metroların ve trafiğin yoğun olduğu saatler belli. Trafik sıkışıklığında ise ne yazık ki 30 dakika gibi bir sürede evlerine ulaşıyor insanlar. Bu baya yakındıkları bir konu. Örnek gibi bir mahallede oturmak 200TL iken, şehir merkezine yakın yerlerde 800TL'ye kadar çıkıyor.

Gece hayatına gelecek olursa konu, bütün barlarda sigara içiliyor. Yarı legal bir yolla... Kül tablası yerine, içine su konulmuş pet şişeler veriyorlar. Bir arama haberi duyduklarında ise tüm masaları dolanıp, "bir süreliğine sigara içmiyoruz" deyip, pet şişeleri alıyorlar. Sadece canlı performans günlerinde sigara yasağını tamamen yerine getiriyorlar. Biz Eski Yeni Bar'a gittik. Sahipleri bir hayli keyifliydi. Şubat ayında Oi Va Voi'un Şubat ayında Türkiye'de vereceği 4 konserden ilki 9 Şubat'ta burada gerçekleşecek. Ankara'da olup da haberi olmayanları habersiz kalmasınlar.

Bu sefer Ankara eğlenceli geçti.

- Ulaşım İstanbul'a göre pahalı.
- Kızılay'daki, Can Balık harika balık yapıyor.
- Tekel İşçileri açlık grevinde, yağmur yağıyor ve hava çok soğuk.
- Düz ayak bir kent olduğu için her yere yürünebiliyor. (En azından ana caddelerde)
- 3,5TL'ye kocaman yuvarlak fırın ekmeği içine harika bir sosta bekletilmiş tavuk şiş yiyebilirsiniz.
- 4TL'ye ise yarım ekmek içine tamamen hamsi doldurulmuş bir ekmek, taze yeşillik ve soğan taşaraktan, dökerekten, hiç utanmadan şişene kadar yiyebilirsiniz.
- 4,5TL'ye güzel bira içebilirsiniz.
- "Ankara ne kadar güzel bir yer" cümlesi yerine, "keşke bunlar İstanbul'da da olsa" cümlesini kurabilirsiniz.
- İstanbul'u özleyebilirsiniz. devamlı ve sık sık...

Turkcell TİM muhabbetini başka bir yazıda anlatmaya karar verdim.

0 comments:

  © Blogger template 'Minimalist E' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP