20 Kasım 2009 Cuma

Pis Hikaye

Aslında akşamın başından beri bunu yazmaya çalışıyordum. araya sürekli başka şeyleri aldım. Elif ve Okan ile bugün BM SUMA'daki Pis Hikaye / Dirty Story sergisine gittik.

17 sanatçının örgetlenmesinden oluşan bir hikaye. Bu hikaye neler anlatıyor?

"...
münferit vakalardan kadim acılara, yakın tarihimizin izdüşümlerinden gazete sayfalarında birbiri ardınca akı;p giden gündelik haberlere kadar içinden geçmekten bir türlü kurtulamadığımız hassas iklimlerin kimi görünür, kimi gizli izdüşümlerini ele alan işlerden oluşuyor. Abdülkadir Aygan, Şaban Çelen (Kız Şaban), Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Necdet Adalı, Kenan Evren gibi ya aklımızdan hiç çıkmayan ya da hayal meyal hatırlanan isimler, toplumsal şiddet, nefret ve ayrımcılık kültürü, demokrasi, barış ve eşitlik ülkülerinin içinden çıkamadığı açmazlar, toplumsal hafıza(sızlık), gerçeklik algısı (manipülasyonu) ve farkındalık (yitimi) kafa yorulan konular.
..."

Gene birçok anlamadığım, birçok da çizimine, desenine takıldığım, bir kısım da içim de bir şeyler uyandıran işler vardı. Her zamanki gibi... Özellikle Murat Morova'nın işini çok beğendim.



Serginin afişi bugüne kadar görebileceğiniz, sergiyi en iyi afişe etme başarısına sahip.

Yeşim Ağaoğlu, Hakan Akçura, Evrensel Belgin, Neriman Polat, Murat Morova, Fulya Çetin, Nalan Yırtmaç, Canan Beykal, İlhan Sayın, Hakan Gürsoytrak, Erdağ Aksel, Murat Başol, Burak Karacan, Aktif Kolektif, Çağrı Saray, Extramücadele ve Serpil Odabaşı’nın resim, fotoğraf, şablon, yerleştirme, yazı, heykel ve video gibi farklı tekniklerdeki bireysel ve kolektif çalışmalarından oluşan “Pis Hikaye”, 25 Kasım’a kadar gezilebilir.

Detaylı bilgi için pdf'ini indirin.

0 comments:

  © Blogger template 'Minimalist E' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP